"Пирин" ГД – "Беласица" 2:2 пред погледа на новия спонсор на неврокопчани Иван Арнаудов

Новият спонсор на Пирин ГД Иван Арнаудов, снимки: Infomreja.bg

Новият спонсор на „Пирин“ (Гоце Делчев) Иван Арнаудов вчера влезе в правомощията си официално, макар че на практика той от доста по-рано пое съдбините на клуба.

На градския стадион в Гоец Делчев от трибуната заедно с кмета Владимир Москов, заместника му Саид Иброш и много приятели и фенове на местния "Пирин" Арнаудов изгледа първия мач от новия сезон на отбора си, който игра с "Беласица", а представянето и резултатът като първи за сезона го удовлетвори максимално.

Мачът започна с две възможности за гостите, които пропуснаха след удари на Мартин Таушанов в 3-та минута и на Владимир Кабранов в 9-та минута. Първи до по-сериозна възможност за гол стигнаха гостите от „Беласица” в 18-та минута, когато капитанът Димитър Наков изведе на стрелкова позиция Красимир Шапкаров, който от 5 метра не успя да отбележи гол.

За неврокопчани пък най-чистата ситуация за попадение се отдаде пред Мариян Ловков, който се възползва от разсеяността в защитата на гостите, открадна една топка и сам срещу противника прати топката покрай вратата, без да отбележи гол.

За сметка на това Владимир Кабранов показа майсторство, отбелязвайки гол в 38-та минута във вратата на домакините, озовавайки се сам срещу вратаря.

След почивката неврокопчани излязоха на терена коренно променени. В 60-та мин. след центриране на Радослав Моллов, притиснатият  от Иван Макриев Любомир Граменов от гостите си отбеляза автогол. В 68-та мин. ветеранът защитник Иван Спахиев бе изведен зад гърба на защитата от Георги Самокишев и показа на нападателите как се бележи гол.

В 76-та минута Иван Макриев нацели страничната греда, а в 80-та гостите изравниха чрез Валентин Костов, който оформи крайният резултат от 2:2. Играчът на „Беласица“ буквално с топовен шут почти от центъра на терена свари неподготвен Николай Шоколарев, забивайки топката в горния десен ъгъл на вратата му. 

Утре предстои поредната контрола на неврокопчани срещу израелски отбор в Разлог. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK