Пирин ГД загуби нелепо пред собствена публика

снимки: infomreja.bg

Отборът на Ботев Пловдив постигна много трудна и късметлийска победа с 1:0 при гостуването си на Пирин Гоце Делчев в двубой от седмия кръг на "А" група. Срещата на стадиона в Гоце Делчев бе изключително равностойна, но в самия край късметът се усмихна на канарчетата и Бобан Грънчаров вкара поредния гол. През първата част пък Румен Лапантов изпорти дузпа за неврокопчани. 

Срещата започна с положение пред вратата на Ботев, при което бранител бе принуден да чисти още в първата минута. В 5-та минута Станислав Костов пък не успя да подаде към непокрития Иван Цветков. В следващите минути домакините взеха инициативата, докато "канарчетата" чакаха своя шанс на контраатака. В 19-та минута Марчев центрира много опасно в полето на Ботев, но бранител успя да изчисти. В 29-та минута отново Марчев проби, но този път навлезе в наказателното поле, където бе съборен от Бобан Гръчаров. Христо Ристосков показа бялата точка. Последваха разправии, а Румен Лапантов не успя да реализира отсъдения наказателен удар. 

След почивката Ботев заигра по-агресивно, а играта стана много нервна. В 49-та минута Фиданин пропусна от добра позиция. Малко по-късно, след центриране в полето на Пирин, Хазуров трябваше да чисти. В 65-та минута Хазуров комбинира добре с Панайотов и падна в наказателното поле, но този път Ристосков не отсъди дузпа. В 69-та минута, след опасност пред вратата на неврокопчани, Гуцев бе принуден да чисти от голлинията. В 72-та минута Цветков центрира към вратата на домакините, топката кацна на напречната греда и излезе в аут. След пет минути Драги Коцев излезе очи в очи срещу Шетхус, но стражът на Ботев успя да избие удара.

 В 85-та минута Шеткус отново спаси вратата си след удар на Марков, избивайки топката в корнер. 

Така се стигна до първата минута на даденото от съдията продължение. При едно балонно центриране бранител на Пирин и вратарят Абдиков не се разбраха и позволиха на Грънчаров само да протегне крак и да прати топката в мрежата за 0-1.

С победата Ботев се изравнява на третото място с 13 точки заедно с отбора на Славия. Пирин остава с 9 пункта на 8-о място. 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ТЯ10:08 - 02.10.2012
Стих про осень, трагический, -- Как быстро , бл...дь, опали листья!
ХХХ15:09 - 01.10.2012
После как няма гостуващите фенове да ни викат мангали като снимате само тях
the green09:26 - 01.10.2012
Трябва и малко късмет все пак! Има и такива мачове, утре може на нас да се усмихне късмета! САМО ПИРИН!!! Оригиналът!
tit08:52 - 01.10.2012
Съмненията идват може би от факта, че Ботев загуби домакински мач от Берое, но бие като гост, а не че Пирин е тотаджийски отбор. Невярващият в нищо българин винаги се съмнява, дори и в това какво е вечерял снощи. Мога да кажа, че мача бе истински. Пирин стоеше по-добре на терена, особено второто полувреме. Ботев бе надигран, а второто полувреме бяха направо жалки и безопасни. Елементарна грешка на Пиргов, за пореден път от статично положение позволи на Ботев да се измъкнат с 3-те точки. Трябва още малко рутина и увереност в младите играчи на Пирин, ..безспорно ще оцелеем в А група ако продължаваме така.

FACEBOOK