Пирин ГД подава жалба срещу Стефан Апостолов

снимка: infomreja.bg, архив

Пирин (Гоце Делчев) подава жалба в БФС след гостуването си в Монтана. Това стана ясно веднага след завръщането на отбора от злощастната визита на стадион „Огоста“ и поражението с 3:0 от домакините. Новината потвърди председателят на УС на неврокопчани Антонио Сакаджийски, който обясни доводите за контестацията пред футболната централа:

Имаме няколко довода, които ни карат да подадем жалбата си. Чрез нея искаме да изразим своето недоумение и протест срещу поведението на четвъртия съдия Стефан Апостолов, който си позволи да бъде арогантен към треньорския екип на нашия отбор. Той си позволи поведение, което е обидно, поведение, за което, ако е играч на терена, ще получи директен червен картон и сигурно няма да играе няколко срещи. Не мога да проумея, а и едва ли някой здравомислещ може да проумее, как арбитър, който уж трябва да пази реда на стадиона и да бъде в основата на спазването на някакво приличие и дисциплина, да се обръща към нашия помощник-треньор Минчо Минчев и да го нарича „Пикльо...“, да обижда и да употребява други обидни думи. Какво му дава право да унижава по този начин даден човек, който е служебно лице, пък и на всичкото отгоре май доста по-голям от него? Дали един възпитан човек ще си позволи такова нещо? Ако съдията има право и може да накаже, подобно поведение на футболист на терена, то какво е наказанието за подобно „възпитателно въздействие“ от страна на съдията към футболисти и треньори? Това ли е примерът, който съдиите трябва да дават относно спазването на добрия тон и правилата? Заради това ще подадем жалба в БФС. Може да има и лично отношение от Стефан Апостолов към нашия отбор, може да е някаква регионална антипатия, не знам".

Според Сакаджийски вторият пункт, по който ще бъде подадена жалбата, е относно жълтия картон на Веселин Марчев, извадил го от сметките на треньора за мача срещу Черно море след две седмици, тъй като има вече 5 официални предупреждения от старта на сезона.

"Той не заслужаваше да получава картон, игра за топката, без да има някакъв повод да се подхожда толкова строго към него. Вярно е, че изиграхме най-слабия си мач от началото на сезона, но защо съдиите трябваше да пускат аванти на домакините за втория и третия гол, които бяха от изключително дискусионни ситуации? Ако някой говори за нас, че са ни подпирали съдиите, както бе миналия кръг, сега какво ще кажат? Ние сме малък отбор, новак в групата, но не означава, че трябва да търпим всякакви несправедливости и всеки да се опитва да прави упражнения на наш гръб или да се подиграва и да ни обижда, пък ние все да си мълчим. Чрез жалбата си търсим справедливост от БФС, който да се произнесе по зададените казуси и да вземе решение, за което ще предоставим своите аргументи според изискванията и по надлежния ред“, завърши председателят на УС на Пирин Антонио Сакаджийски.

 

КОМЕНТАРИ

the green16:32 - 09.10.2012
ПИРИН! ИСТИНСКИ И НЕПОВТОРИМ!
Обективен10:56 - 09.10.2012
И да подадете жалба - все тая. Обърнете внимание на халфовата линия и атаката, а не на 23 човек на терена. На крив х.й и вълната му пречи. Тенев с тази схема на игра от ІІ рата световна, само срещу грандовете трябва да излизаш. В следващия домакински мач излизай с двама чисти нападатели, до Хазуров пусни Шишков или някой по-бърз футболист. Публиката в Гоце Делчев иска да гледа победи,а не да чете оправадания.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK