Пирин Благоевград с трудна победа при десетгодишните

снимка:infomreja.bg

БК „Пирин” Благоевград (10) победи най-големия баскетболен клуб у нас Лукойл Академик във зоналното първенстово.

Срещата се проведе в тренировъчната зала на БУБА Баскетбол в София. Крайният резултат бе 54:57 в полза на момчетата на Бойко Филипов след две продължения.

Във първата част благоевградчани поведоха в резултата с 13 точки и частта завърши 13:0. Във втората част Лукойл изравниха резултата и дори поведоха при резултат на полувремето 16:14.

Щом влезе първата петица на Пирин, гостите отново напреднаха в резултата, но този път го направиха с двоен актив от точки при реултат 16:41.

В четвъртата част столичани отново изравниха и 30 секунди преди края резултатът бе равен. В тези трийсет секунди играч на Пирин Благоевград извърши техническа грешка и бе изгонен. Така благоевградчани останаха с четирима играчи на полето. Така  Лукойл имаха шанса да поведат, но не успяха да се възползват и играта стигна до продължение, в което играта бе кош за кош.

Осем секунди преди края, Пирин изоставаха с две точки, успяха да реализират кош една секунда преди края и пратиха играта във второ продължение. Момчетата от Пирин удържаха резултата и победиха с три точки.

Така момчетата на Бойко Филипов записаха историческа победа, защото това бе най-дългият мач в баскетболната история на Благоевград. Това беше и първата победа от 20 години насам срещу клуба на Лукойл.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK