Пирин Балканстрой сгази Добруджа

снимка: bgvolleyball.com

В препълнената зала Добротица в Добрич местният Добруджа 07 оказа максимална съпротива в осминафиналния сблъсък от Купа България срещу лидера в шампионата на Суперлигата, Пирин Балканстрой (Разлог) и въпреки че в първите два гейма разполагаше с добра преднина, загуби двубоя с 0:3 (24:26, 20:25, 20:25).

Срещата започна равностойно и двата отбора играеха точка за точка, като домакините първи съумяха да се откъснат в резултата с 19:15. По-рутинираният тим от Разлог обаче демонстрира хладнокръвие и обърна частта буквално в последния възможен момент изравнявайки за 24:24.

 Вторият гейм започна ударно за Добружда 07 и аванс от 7:0 след силен начален удар на Христо Енков. Разпределителят, който тръгва във волейбола от школата на ЦСКА заби четири директни точки от сервиз, а колегите му допринесоха за другите три. Въспитаниците на Мирослав Живков обаче не се стреснаха и постепенно се върнаха в частта, намалявайки до 10:14 и 15:18. В решителните разигравания над 20-а точка пък вече държаха здраво юздите.

Последният гейм също бе равностоен, но домакините сякаш вече не вярваха в чудото след двете пропуснати възможности да пуснат кръв на гръмкия си съперник.

В миналогодишното издание на Купа България, Пирин изгуби гейм в първия си мач от турнира срещу тим от Висшата лига. Тогава Хайстер Волей-ЛТУ стресна родния колос в зала Икономист в София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK