Пирин Балканстрой с летящ старт

снимка: infomreja.bg, архив

Отборът на Пирин Балканстрой (Разлог) започна новия шампионат при мъжете с чиста победа. Пред пълни трибуни в зала Олимпиада вицешампионите надиграха като гости Виктория Волей (Пловдив) с 3:0 (25:19, 25:16, 25:22) за 63 минути. 

Сблъсъкът бе любопитен и от гледна точка на това, че среща си дадоха старши-треньорът и помощник-треньорът на младежкия национален отбор - Мирослав Живков и Петър Костадинов, както и голяма част от състезателите и щаба на Лъвчетата от изминалото Европейско първенство в Дания и Полша.

В първите два гейма домакините бяха равностойни само до първото техническо прекъсване, но после изоставаха в резултата най-вече заради многото лични грешки в играта си и успешните сервизи на гостите от Разлог.  В третата част Виктория пооправи посрещането, а Пирин увеличи брака в своята игра.  Така се получи един равностоен гейм, в който обаче блокадата на вицешампионите бе безпощадна и помогна за затварянето на мача.

Младият посрещач на Пирин Розалин Пенчев изригна срещу родния си клуб и стана топ реализатор на мача със 17 точки, 3 от които директно от начален удар. Най-резултатен за Виктория бе възстановеният от лека травма, получена преди три дни, диагонал Иван Иванов с 14 точки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK