Купата на Аматьорската футболна лига остава във витрината на Септември - Симитли

Снимки: Община Симитли

Септември (Симитли) победи Надежда (Доброславци) с 3:1 в мач от 6-и кръг на Югозападната трета лига.

В началото на срещата шефът на ЗС на БФС – София, Валентин Чакъров, връчи на Апостол Апостолов и чрез него на отбора на Септември (Симитли) купата на Аматьорската футболна лига, тъй като първият отбор носител след учредяването и през 1995 година е отборът на Септември.

Досега купата е била преходна, а занапред остава трофей във витрината на отбора на Симитли.

Мачът започна силно за Септември, момчетата бяха много мотивирани, като още първите минути имаха пробиви близо до вратата на противниковия отбор. В 19-та минута, след центриране на Кирил Николов, Владимир Гогов пое топката и откри резултата в полза на Септември. До края на полувремето се откроиха пропуски, които можеха да повишат резултата.

Много силно започна второто полувреме за отбора на Септември, като Лъчезар Дафков повдигна резултата за 2:0 още в първите минути на тази част. Смените,които направи старши-треньорът Спас Стоименов бяха освежителни, като на мястото на Кирил Домозетски в игра влезе Анатоли Лулейски, на мястото на Кирил Георгиев застана Ибрахим Алим, Лъчезар Дафков бе заменен от Христо Петров.

В 70-та минута Ибрахим Алим отбеляза за класическото 3:0, а до крайния резултат 3:1 се стигна след автогол, който Методи Илиев си отбеляза.

Стойностен мач направиха футболистите на Септември, а старши треньорът се изказа добре за играта им като цяло. „Направихме приличен мач за нашия отбор. Имаше много динамика и доста голови положения. Не съм доволен от последните 10 минути, когато дадохме инициативата на съперника, което не трябва да се получава. Имаше много старание и желание от наша страна, въпреки всички пропуски, важен е изхода от срещата, а той за нас е положителен. Вървим във възходяща линия, надявам се да продължаваме да показваме добра игра и следващия мач в Кюстендил да вземе отново 3-те точки“.

Стартов състав Септември (Симитли): Иван Димитров, Методи Илиев, Асен Топузов, Любомир Илиев, Ивайло Иванов, Кирил Домозетски(Анатоли Лулейски), Кирил Николов, Борис Божинов, Владимир Гогов, Кирил Георгиев(Ибрахим Алим), Лъчезар Дафков (Христо Петров)

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK