Пияни и дрогирани попадат под удара на закона, карали в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

Столичанин е задържан за управление на автомобил пиян

Столичанин е задържан за управление на автомобил под въздействието на алкохол, съобщават от МВР.

Вчера, около 07,00 ч., на пътя София – Перник, в района на с. Драгичево бил проверен товарен автомобил „Рено“ с водач 50-годишен мъж от София. Тестът му за алкохол показал 1,48 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка. 

Двама на съд за управление на автомобили след употреба на алкохол.

На 7 януари тази година, след разклона за пернишкото с. Расник бил проверен лек автомобил „Ситроен“, управляван от 63-годишен брезничанин. Алкохолната му проба с дрегер показала 2,02 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

С 1,34 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ 57-годишен жител на пернишкото с. Люлин. Мъжът бил проверен на 08 януари тази година, на ул. „Минск“ в областния град. Вече бил осъждан за управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Работата по двата случая продължава съвместно с прокуратурата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK