ОДМВР-Сливен: 575 нарушения на ЗДвП за пет дни

Снимка: Infomreja.bg, архив

В ход са засилени проверки на триколесни моторни превозни средства и техните водачи

1659 превозни средства и 1954 лица са проверени по време на специализирана операция по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Сливен с акцент върху движението на пешеходците, товарните автомобили и спазване правилата за движение в големите градове и пътищата между малките населени места.

Акцията е проведена 26 до 31 март и е част от активните мерки по пътна безопасност, прилагани от Главна дирекция „Национална полиция”.

Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществили контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия в градовете и общинските пътища.

Извършени са действия по недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неправилно изпреварване, неспазване на пътните знаци, маркировка и светлинните сигнали на светофарите. Извършени са проверки за употреба на алкохол, наркотици и правоспособност в малките населени места и общинските пътни участъци.

Установени са 7 неправоспособни водачи, 2 с алкохол над 1,2 промила, 1 с наркотици, 79 не са използвали обезопасителните системи в автомобилите, 105 нарушения от пешеходци.  346 са нарушенията на скоростните режими. Общо установените нарушения на ЗДвП са 575- съставени са 4472 фиша и 128 акта.

От 30 март е в ход специализирана операция по съблюдаване правилата за регистрация и движение на триколесни моторни превозни средства. Полицейските екипи проверяват за правоспособност, регистрация на съответното МПС, възрастта на водачите и притежаваната категория, използването на защитни каски, преминат технически преглед и други.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK