Задържаха мъж в Благоевград, разпространявал порно с деца

Снимка: Infomreja.bg

Вчера, с постановление на наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура в Благоевград, за срок до 72 часа е бил задържан В.К. Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 159, ал. 4, т. 1, вр. ал. 2 от НК.

На 05.03.2019 г., за времето от около 12:33 ч. до 16:20 ч., в Благоевград, В.К. разпространил порно видеофайлове, за създаването на които са били използвани лица ненавършили осемнадесетгодишна възраст. За целта той използвал информационна и съобщителна технология, както и приложение за сваляне и разпространение на торент файлове в пиър ту пиър мрежи („P2P”), а именно юторент - „uTorrent“.

С разрешение на съда е било извършено претърсване в жилище в гр. Благоевград, ползвано от обвиняемия, и изземване на компютърна конфигурация марка „ASUS“.

Предстои внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.К.

Още два са случаите в Югозапада, свързани с педофилия и порнотърговия.

Районната прокуратура в Благоевград предаде на съда преди два дни и Н.З. и С.С. за създаване на порнографски материал с участие на непълнолетно лице. Н.З. принудил непълнолетния Й.Т. да се съблече гол и да стои неподвижно по определен начин, докато го снимат с мобилен телефон. Накарал момчето да заяви по време на заснемането, че това става с негово съгласие. За целта обвиняемият употребил сила спрямо пострадалия, като му нанесъл няколко удара в областта на гърдите. Освен това го заплашил, че има хора, на които ще плати, за да го убият.

По обвинителен акт на Районната прокуратура в Благоевград на съд е предаден и Б.Р. за това, че в периода на 16.05.2018 г. до 21.05.2018 г., в къща в Благоевград,  е блудствал с тринадесетгодишно момиче. Мъжът създал порнографски видеоклип, изобразяващ реални блудствени действия.

Освен това обвиняемият Р. държал на компютъра си файлове, чието съдържание изобразява открито сексуално поведение, за чието създаване са използвани момиче и момче, ненавършили осемнадесет години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK