Постоянен арест за двама сирийци, влезли нелегално в страната през Гюешево

Снимка: Infomreja.bg

Решетки и за мъж, извършвал измама с пелети

РС - Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двама сирийски граждани. От Районна прокуратура са повдигнали срещу Мохамед Ш. и Мухамед А. обвинения, за това, че на 12.03.2020 г., в района на с. Гюешево, в съучастие като съизвършители са влезли през границата на страната със Северна Македония, без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, престъпление по чл. 279, ал.1 от НК, който предвижда лишаване от свобода до 5 години.

Видно от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемите са съпричастни към престъплението, за което РП- Кюстендил им е повдигнала обвинение. Налице е реална опасност, доколкото задържаните не са български граждани да се укрият, а за Мохамед Ш. има реална опасност да извърши друго престъпление, с оглед трайните му престъпни навици, пише в мотивите на РС – Кюстендил.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.

РС - Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и по отношение на Борис М. /на 44 години, от Велинград, осъждан/. Срещу него е повдигнато обвинение за участие в измама, по чл. 209, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.4, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК - тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда лишаване от свобода от 1- 8 години.

От 11.09.2018 г. до 25.09.2018 г. в гр. Велинград, в условията на продължаващо престъпление, в съучастие като помагач с Мануш С.- помагач и Любомир К.- извършител,, с цел да набави за себе си имотна облага, умишлено е улеснил Любомир К. в извършване на престъплението.

По сметка на Борис М. са превеждани парични суми от лица, въведени в заблуждение, че след превеждане на същите, ще получат доставка на пелети за огрев. Обвиняемият е бил уведомяван дори и с кратки съобщения, че такива суми са му преведени като капаро за доставка на пелети, знаел е, че не упражнява такава дейност, въпреки че е теглил от паричните суми, задържал е част от тях в себе си, а останалите чрез Мануш С. е предавал на обвиняемия Любомир К.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK