Постоянен арест за мъж, задигнал златни и сребърни накити от дупничанка

Снимка: Infomreja.bg

32-годишният Васил Г. е осъждат 16 пъти

РС – Дупница,  взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Васил Г. от Кюстендил /на 32 години, осъждан/.

Той е обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР гр. Дупница, за това че на 22.01.2020 г., от къща на ул. „Липа“ в град Дупница е отнел чужди движими вещи, а именно сребърни и златни бижута от дупничанка, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои и деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като е осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер – престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, вр. чл. 194, ал.1 и вр. чл. 29 от НК.

От събраните по досъдебното производство доказателства може да се направи извод, че към настоящия момент е налице висока степен на вероятност, обвиняемият да е извършил деянието, за което е обвинен. Налице е и реална опасност, обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие, пише в мотивите на съдия Маргарита Алексиева.

Васил Г. има 16 осъждания към момента и срещу него има две незавършили наказателни производства, с внесени обвинителни актове и в Районен съд – Кюстендил.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3 – дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g