Пробация за двама бащи, не плащали месеци наред издръжка на дъщерите си

Снимка: Infomreja.bg

Присъдите подлежат на обжалване пред Окръжен съд - Кюстендил

РС – Дупница, призна за виновни двама мъже, които са осъдени да издържат своите дъщери, но не са внесли две или повече месечни вноски. Наложените наказания, които предвижда чл. 183, ал.1 от НК са „Пробация“.

Александър А. е признат за виновен в това, че за времето от месец 03.2013г. до месец 07.2019г. /вкл./ в гр. Бобов дол, съзнателно не е изпълнил задължението си за внасяне на 77 месечни вноски за издръжка на дъщеря, в общ размер на 11 550.00 лв. Съдът му наложи наказание „Пробация” със следните пробационни мерки:

– „Задължителна регистрация по настоящ адрес”, за срок от 2 години, с явявана и подписване пред пробационен служител, или упълномощено от него лице, при периодичност на срещите с пробационен служител два пъти седмично;

– „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 2 години.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил в 15-дневен срок.

Районен съд – Дупница, призна за виновен Кирил Г. в това, че за периода от месец юли 2019г. до месец декември 2019г., в гр. Дупница, съзнателно не е изпълнил задължението си за внасяне на месечни вноски за издръжка на дъщеря, а именно: 6 вноски, в общ размер на 960 лв., като му налага наказание "ПРОБАЦИЯ" при следните пробационни мерки:

- "Задължителна регистрация по настоящ адрес" с периодичност на срещите два пъти седмично, за срок от 6 месеца.

- "Задължителни периодични срещи с пробационен служител", за срок от 6 месеца.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK