Пияна жена се размина с условна присъда, след като стреля с пистолет пред заведение

Снимка: Infomreja.bg

40-годишната Елица хващана да шофира след употреба на алкохол

Районен съд – Кюстендил, одобри споразумение, с което Елица Т. /на 40 г. от Кюстендил/ се признава за виновна, като извършител на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – обиждала и крещяла срещу клиенти и персонал на заведение на ул. „Ракла“ в Кюстендил, произвела изстрел пред заведението с газ -  сигнален пистолет – престъпление по чл. 325, ал.1 от НК, за което обвиняемата ще изтърпи наказание- „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимата се признава за виновна и в престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК., като на същата дата - 30.07.2019 г., се е заканила спрямо М. К. с престъпление против неговата личност - с убийство с думи, изричайки „сега ще те застрелям“ и с действия -  произвела изстрел срещу него с газ - сигнален пистолет. За това престъпление, обвиняемата ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от 3 години.

На основание чл. 23 от НК, съдът налага на обвиняемата най-тежкото между двете наказания, а именно: „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, като отлага изпълнението му за изпитателен срок от 3 години.

Съдът констатира, че престъплението, за което бе постигнато и одобрено споразумение е извършено от подсъдимата Елица Т. е в условията на реална съвкупност с друго престъпление – за управление на МПС след употреба на алкохол, за което е постигнато споразумение, влязло в сила на 08.08.2019 г.

Съдът определи, налага общо наказание за престъпленията по двете дела: „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, като отлага изпълнението му за изпитателен срок от 3 години и присъединява и наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 7 месеца.

Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK