Задържаха мъж, разпространявал порнографски материали с участието на непълнолетни

Снимка: Infomreja.bg

21-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност

Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 159, ал. 3, чл. 158а, ал. 3, вр. ал. 2 и чл. 159, ал. 2 от НК.

Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършени са претърсване в недвижим имот, изземване на кореспонденция и обиск на лице. В резултат на събраните доказателства с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа е задържан Е.З. от област Враца.

21-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за това, че през м. юли 2021 г. разпространил порнографски материал с участието на лице, ненавършило 16-годишна възраст.

Установено е, че той принуждавал чрез закани малолетно дете да участва в порнографско представление в реално време, както и в блудствено действие. Няколкократно обвиняемият разпространил чрез мобилното приложение „Messenger” на социалната мрежа „Facebook“ порнографски материали – снимки и видеоклипове, с участието на лица, ненавършили 18 години.

Обвиняемият се е признал за виновен за извършените от него престъпни деяния. Предстои Районна прокуратура – Враца да внесе в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK