Пиян водач катастрофира на Е-70 край Разград

Снимка: Infomreja.bg, архив

Нарушител на карантина е установен при полицейска проверка в Кубрат

Употребил алкохол водач катастрофира на главен път Е-70 след разклона за село Дряновец в посока Русе. Сигналът за инцидента е получен в 02.00 часа на 30 април.

Лекият автомобил „Опел Корса“ с русенска регистрация излязъл от пътното платно и се блъснал в мантинелата. Пристигналите на местопроизшествието пътни полицаи тествали 47-годишният водач от град Цар Калоян за употреба на алкохол.

Пробата му с дрегер отчела 1,67 промила. Той отказал кръвно изследване. Задържан е в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

Нарушител на карантина е установен при полицейска проверка в Кубрат. Около 21 часа на 29 април служители на Районното управление извършили проверка на адрес, посочен за карантиниране от непълнолетен 17-годишен тийнейджър.

Лицето не пребивавало на мястото, където РЗИ е разпоредила мерки срещу разпространението на COVID-19  за периода от 23 април до 2 май. Отпочната е проверка по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл.63, ал.1 от НК.

21-годишен младеж от Разград е задържан за притежание на наркотици. Около 21.50 часа на 29 април при полицейска проверка е установено, че той държи 0,08 грама зелена тревиста маса /чай за пушене/. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 А, ал.3 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK