Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков иска да излезе на свобода

Снимка: Infomreja.bg

Защитникът на Кристиян Николов е внесъл в съда искане за изменение на мярката

Софийска градска прокуратура е приключила предявяването на материали по наказателното производство за извършено тежко престъпление по транспорта, отнело живота на журналиста Милен Цветков. Всички събрани в хода на разследването доказателства са предявени на пострадалите лица, както и на обвиняемия Кристиян Николов и неговия защитник.

Деянието е квалифицирано по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от НК – умишлено предизвикано пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Материалите по делото, събрани в 25 тома, са били предявени на обвиняемия и неговия защитник на посочените от тях четири дати в периода 12.10.2020 г. – 27.10.2020 г. Те са направили осем искания, сред които отводи на вещи лица, разпити на свидетели, които вече са били разпитани и други процедурни искания.

Впоследствие, след приключване на предявяването, е постъпила нова молба от Кристиян Николов, в която той е заявил намерението си да формулира и допълнителни искания. Наблюдаващият прокурор незабавно ще се произнесе по направените искания, бележки и възражения. Едва след това ще бъде възможно да се пристъпи към внасяне на обвинителния акт в съда.

Междувременно защитникът на Кристиян Николов е внесъл в съда молба за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Предстои Софийски градски съд да се произнесе по направеното искане.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK