Пиян приятел с близо 2 промила е убил при ПТП 18-годишния Красимир от Ново Лески

Снимка: Infomreja.bg, архив

29-годишният Николай Чонгов от хаджидимовското село Ново Лески е управлявал в нетрезво състояние колата убиец, с която предизвика жестока катастрофа край Копривлен и причини смъртта на 18-годишния си приятел Красимир Къшев от същото село.

Загиналият се е возел в лекия автомобил „Рено“ на предната седалка до пияния шофьор, съобщиха жители на почерненото от голямата трагедия село Ново Лески и полицейски служители.

Освен че двамата младежи, които тръгнали посред нощ за цигари от денонощната бензиностанция край Копривлен, били без предпазни колани, управляваното от Чонгов рено било и без регистрационни табели.

При направения тест за наличие на алкохол техническото средство е отчело, че Николай е седнал зад волана с рекордните 1,96 промила в издишания въздух.

Двамата с Красимир и други техни приятели били снощи до късно в заведение в центъра на Ново Лески, след което Чонгов предложил на 18-годишния младеж преди да се приберат да отидат за цигари до бензиностанцията в съседното село.

Водачът на автомобила, който отне живота на приятеля си, не е пострадал при произшествието, е първоначалната информация. За него в селото се говори, че бил един от най-буйните младежи и често се замесвал в инциденти.

От МБАЛ „Иван Скендеров” съобщиха, че втори пострадал от снощната катастрофа край Копривлен при тях не е постъпвал.

Случаят е докладван на Окръжната прокуратура в Благоевград.

Назначена е аутопсия на загиналия Красимир, който е единствено дете на Цветанка и Благой Къшеви.

„Невероятно добро, лъчезарно, възпитано и работливо момче беше Красимир“, коментират потресени хората от Ново Лески.

Баща му наскоро купил селскостопанска техника и повечето от времето си момчето прекарвало в работа по полето. Често вечер дори замествал собственичката на заведение, намиращо се в центъра на селото, в случаи, когато компании оставали до късно в него.

Така било и във фаталната за 18-годишния младеж нощ.

Както ИНФОМРЕЖА писа, ПТП-то е станало около 01:30 часа тази нощ, в района на село Копривлен.

Заради несъобразена скорост водачът Николай Чонгов изгубил контрол и на остър завой колата излязла вляво от платното, забила се в скат и се преобърнала.

При катастрофата 18-годишният Красимир Къшев загина на място. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK