Пиян мъж разиграва полицията, първо преби комшия, след това се барикадира у дома

Снимка: Infomreja.bg, архив

Пиян мъж цял ден разиграва полицията в Благоевград, след като преби възрастен комшия, а след това се барикадира у дома. Екшънът се разиграл в петък по обяд, когато 55-годишният благоевградчанин нанесъл побой на 78-годишен съсед, който продавал зеленчуци пред входа на блок на булевард "Св. св. Кирил и Методий".

Без каквато и да е причина, агресивният мъж ударил по главата възрастния си комшия. След като си излял яда, побойникът се прибрал у дома и се заключил. Той отказал да отвори на пристигналите на място полицаи, които си тръгнали, без да успеят да го изведат.

Привечер той отново излязъл навън и нападнал за втори път възрастния човек. Нанесъл му удари в лицето, избил му зъби, ударил го и в гърдите.

Пострадалият е транспортиран в Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград. По-късно е настанен за лечение в здравното заведение. Полицаите не могли и при втория опит да убедят побойника да отвори заключената врата. Пийналият мъж продължил да разиграва служителите на реда като се обадил на телефон 112 и съобщил, че полиция атакува жилището му без причина и се страхува за живота си.

Униформените служители решили да разплетат нелепата ситуация като поискат прокурорска заповед да разбият заключената врата и да арестуват побойника. По-късно обаче преценили, че няма нужда да правят зрелища и да усложняват нещата, тъй като барикадиралият се мъж имал буен характер и можел да реагира непредвидимо. Затова те го оставили намира.

„Той е стар познайник на органите на реда. И друг път е създавал подобни проблеми, но обикновено като изтрезнее, сам се предава. Майка му и сестра му поеха ангажимент да го доведат за разпит днес в полицията и ще го задържим до 24 часа в ареста”, признаха от ОД МВР – Благоевград.

Побойникът ще бъде съден по Указа за борба с дребното хулиганство, той ще се сдобие и с предупредителен протокол да не доближава възрастния продавач на зеленчуци.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK