Съдят жител на Ковачевци за стрелба с пушка

Снимка: Infomreja.bg

Радомирец се изправя пред Темида за кражба на ток

Жител на с. Ковачевци ще отговаря за стрелба с огнестрелно оръжие. На 6 септември миналата година, в ковачевското с. Сирищник, пред магазин е произведен изстрел със законно притежавана ловна пушка от 41-годишен жител на с. Ковачевци. След проведено разследване мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 338, ал. 1 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 5 години или глоба от 500 до 3 000 лева.

Радомирец се изправя пред Темида за кражба на ток. Престъплението е установено на 12 май тази година, когато полицаи и служители на електроразпределителното дружество проверили имот в радомирското с. Прибой. Установено е неправомерно присъединяване към мрежата и непълно отчитане на консумираната електроенергия. Ползвателят на имота, 67-годишен радомирец е привлечен като обвиняем. При доказване на вината му в съда го заплашва лишаване от свобода до 5 годни и глоба до 15 хиляди лева.

20-годишен ще бъде съден за притежаване на наркотични вещества. Перничанинът е проверен на 03 април тази година на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град. У него е намерено и иззето пликче с марихуана и тегло около 0, 60 грама. Привлечен е като обвиняем по чл. 354 „А“, ал. 5 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK