Две катастрофи за ден станаха на магистрала "Хемус"

Снимка: Infomreja.bg

Има пострадали

Около 12:50 часа на 24 октомври на АМ “Хемус“ в посока от Варна към Шумен, близо до разклона за Нови пазар, е възникнало пътнотранспортно произшествие.

Автомобил спукал задна лява гума. Шофьорът загубил контрол над автомобила и се блъснал в движещия се пред него лек автомобил "Хюндай Теракан".

След удара хюндаят се ударил в предпазната мантинела и се преобърнал на пътното платно.

В МБАЛ- Шумен, за преглед бил откаран пътник, който бил на задната дясна седалка - 45-годишен мъж от Варна.

Установена била черепно-мозъчна травма и фрактура на череп. Настанен е за лечение, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

В 13:05 часа е настъпило още едно пътнотранспортно произшествие на АМ „Хемус“ в непосредствена близост до първото.

Водач на лек автомобил "Фолксваген Поло" в русенска регистрация спрял в активна лента за движение, за да отстрани гума от пътното платно. Блъснат бил отзад от водач на лек автомобил "Ситроен" с добричка регистрация.

След удара е пострадала 31-годишна жена, пътник във фолксвагена.

Откарана била за преглед в шуменската болница. Установена й е черепно-мозъчна травма. Настанена е за лечение с опасност за живота. Водачите на двата автомобила са тествани за алкохол. Пробита са им отрицателни. 

54-годишен мъж от село Габрица е пострадал при пътнотранспортно произшествие на 23 октомври. Той е бил пътник в лек автомобил "БМВ".

Произшествието станало около 15 часа по пътя Шумен - Силистра, до разклона за село Хитрино.

Водачът на БМВ-то се движил зад тежкотоварен автомобил "Волво". Предприел изпреварване, по време на което се блъснал в тежкотоварния автомобил.

Пътниците са откарани за преглед в шуменската болница. 54-годишен жител на село Габрица е с фрактура на лява лакътна кост, настанен е за лечение без опасност за живота, а 19-годишен от същото село бил с охлузни рани. Водачите на двата автомобила са тествани за алкохол, пробите им са отрицателни. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK