Пиперков чифлик чака направата на канализация от години

Снимка: Infomreja.bg

Както повечето български села и тук в Пиперков чифлик има проблем с канализацията. Това каза кметът на селото 5-и мандат Стефан Котев. „Преди 10 години направихме проект за изграждане на канализацията в селото ни, но така или иначе не можа да се осъществи и това нещо остана проблематично за Пиперков чифлик.“, обясни Стефан Котев.

По думите му нещата опират до липса на средства. Изграждането на канализация с пречиствателна станция ще струва по направения проект около два милиона лева. Това са разчети според капацитета на селото, технологията и начина на пречиствателните съоръжения.

„Предполагам, че в близко бъдеще ще успеем да се преборим да се направи тази канализация. Въпросът трябва да се реши от Министерство на околната среда и водите“, каза Стефан Котев.

По думите му освен канализацията, проблем на Пипреков чифлик са и улиците, които бързо се разбиват и почти навсякъде има дупки. „Кърпим по малко, правим каквото можем, Община Кюстендил помага, но има какво още да се желае“, уточни още Стефан Котев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK