Пино ноар и храни - как да ги съчетаем?

Снимка: Infomreja.bg

Пино ноар е едно от най-универсалните червени вина, които отговарят на всяка храната и е една чудесна възможност да го консумирате с месо и риба. Патица с гъби, сьомга или риба тон, сирена и по-тежки колбаси, всички тези храни, пасват чудесно на плътността на Пино ноар.

С какви храни да консумирате това ароматно френско вино?

  • Светъл и свеж пино ноар: Това са вина от Албания или пиноти от по-бедно райони и не толкова добри реколти.

Добри съчетания: Шунка и други студени меса. Класически френски ястия с леки кремообразни сосове като заек. Козе сирене, аспержи на скара, пролетни зеленчуци като грах

  • Сладки плодови пиноти: Такива като тези от Чили, Нова Зеландия и Калифорния с ярки ягодоплодни аромати.

Добри съчетания: Ястия с подправки, като хрупкава патица, печени пъдпъдъци, , печена сьомга и риба тон, барбекю. Ястия, които включват череши или смокини като тази комбинация от патица и смокини.

  • Силни, елегантни пиноти- горната част на Бордо.

Добри съчетания: Гълъб, агнешко месо, карпачо, говеждо месо Уелингтън, свинско месо с билки и копър, пилешко или пуешко месо, сладкиши, ястия с многобройни и други диви гъби, ризото, омари

  • Стари пиноти: по-стари реколти от Бургундия

Добри съчетания: пернат дивеч като яребица и фазан. Ястия с трюфели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK