Пилотен проект на УНИЦЕФ за родители стартира в Гоце Делчев

На снимката долу: Анета Георгиева-Вълева, снимки: infomreja.bg,

Читалище „Просвета - 1865” - Гоце Делчев участва в пилотен проект на УНИЦЕФ – България  „Да пораснем заедно”. Проектът е насочен към родителите на деца от 0 до 4 години и има за цел да ги подпомогне за взаимодействие с децата им по начин, който да стимулира ранното детско развитие, съобщи ръководителят на проекта Анета Георгиева-Вълева.

От тази седмица в читалище „Просвета” и в ЦДГ „Слънце” стартират две групи с родители, а по-късно ще се включи и група с родители в село Брезница.

По проекта ще се провеждат обучителни курсове за родители, наречени „работилници за родители”. Някои от темите на работилниците са „Родителите на 21-ви век”, „Четирите стълба на родителството”, „Изслушването – важно умение за родителството”, „Как детето учи за света около себе си”,  и други – общо 11 работилници.

Участието на родителите в работилниците е напълно безплатно и всички разходи се покриват по проекта. В една от групите все още има няколко свободни места, така че желаещите могат да се обръщат за записване към Детски отдел на библиотеката в Читалище „Просвета” или на телефон 0877 382227.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK