Пикът на коронавируса ще бъде в средата или края на февруари

Снимка: БГНЕС

Това заяви китайският посланик у нас Дун Сяодзун

Коронавирусът е нов непознат вирус, трябва повече време за разпознаването му. Все още няма информация точно какъв е източникът на вируса. Това заяви пред бТВ китайският посланик у нас Дун Сяодзун.

Според статистиката към 11 февруари в 31 китайски провинции и автономии има общо потвърдени 44 653 случая на коронавирус. Сред тях излекувани са 4740, смъртните случаи са 1113, добави посланикът. Спекулациите не помагат за ограничението на заразата. Това е нов вирус с по-силно разпространена зараза, за това китайското правителство предприема строги мерки, като например удължаване на празничната ваканция и забавяне началото на училището. Гледаме хората в предприятията да имат по-гъвкав годишен отпуск. Максимално трябва да се намалява заразата между хората заради движението, подчерта китайският посланик. Експертите казват, че най-вероятно пикът на коронавируса ще бъде в средата или края на февруари, добави още посланикът.

Ние използваме няколко стадиона, за да строим мобилни кабини като болници. Те са за пациенти с по-леки симптоми, отбеляза Сяодзун.

Според него, коронавирусът ще окаже влияние върху китайската икономика, но това ще бъде кратковременно. „Но какво ще бъде и до каква степен влиянието зависи от развитието на епидемията и резултатите от нашите мерки”, каза още посланикът. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK