Подробности за скандала и раненото 7-годишно момиченце в ромския квартал "Кремиковци"

Снимка: Infomreja.bg

Ромите от гърменския квартал „Кремиковци“, които в петък след скандал, прераснал в меле с градушка от хвърлени камъни и от двата лагера, са първи братовчеди от голямата кремиковска фамилия Илиеви, които всички били заедно на гурбет в Чехия.

Скандалите между тях започнали още зад границата и с връщането си, пренесли и в Гърмен, разказаха запознати със случая. Резултатът е едва неубито с камък 7-годишно момиченце, нямащо нищо общо с разправиите на възрастните.

Детето, според очевидци, заедно с други деца и възрастни хора наблюдавали скандала между възрастните роднини и съкварталци, когато един от камъните, с които се замеряли двата клана от фамилията Илиеви, уцелил детето в главата.  

Причината за спора между първите братовчеди бил заради това, че един от тях - Росен Илиев, им бил бригадир докато работели полска работа в Чехия.

Обвиненията към бригадира били, че на едни от братовчедите давал по-лека и по-високо платена работа, а на другите - тежка и нископлатена земеделска работа.

Така, част от роднинската група получила по-малко пари, а другата част - повече. Ромската фамилия стигнала до скандала и до ръкопашния бой и заради обвинения за кражби и пари, коментират съкварталците им.  

Още в деня на мелето всички виновници са били привикани и разпитани от полицейски служители, съставени им са актове и са подписали предупредителни протоколи. Раненото дете обаче остава в болницата за наблюдение и лечение, а родителите му се заканват със съд и отмъщение.  

Както писа ИНФОМРЕЖА, тумба роми предизвикаха в петък около 16:30 часа битовия скандал.

На мястото на инцидента след подадения сигнал на тел. 112 от РУ-Гоце Делчев, е изпратен екип униформени, за да потушат скандала и да установят и накажат виновните лица.

Искрата на скандала пламнала първоначално между 40-годишен мъж и 33-годишна жена, след което се включили още двама мъже на 34 и 38 години и жена на 33 години - всички първи братовчеди от фамилията Илиеви.

Пострадалото 7-годишно момиченце е с контузна рана на главата и е настанено веднага в МБАЛ-Гоце Делчев, без опасност за живота. Работата по случая продължава, съобщават от МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK