Между пицария и домашна кухня има много различия
Между пицария и домашна кухня има много различия, които се отнасят до всички фази на процеса по приготвяне на пица. От пицария Лозана ни дават няколко съвета за приготвяне на качествена пица у дома. Освен пица, може да поръчате и готвена храна пловдив от лозана.
4 начина да направите пица като професионалист
1 - Тестото за пица
Нека започнем с това, че идеалната рецепта не съществува. Най-доброто тесто за пица е онова, което се вписва в останалите елементи, необходими за създаването му: температура, време и добра ръка:
• Температурата на тестото, ферментацията и фурната са от решаващо значение за успешната пица.
• Времето за направа на тестото, втасване и изпичане.
2 - Разточване на тесто за пица
Извадете тестото от хладилника поне няколко часа, преди да го разточите. Намажете малко брашно върху работната повърхност и поставете тестото върху него. Поръсете малко брашно над и под тестото и започнете леко да го разтягате с върха на пръстите си от средата навън, разширявайки го в плосък диск. Леко повдигнете тестото, за да се отърси от излишното брашно и го поставете върху намазнена тава.
3 - Топинги
Не поставяйте всички гарнитури едновременно. Имайте предвид, че повечето топинги не се пекат толкова колкото коричката. Първо сложете тестото във фурната, то ще се изпече след пет минути и след това време можете да сложите всичките си гарнитури, а моцарелата добавете в последните две минути. Преди това моцарелата трябва да бъде нарязана на ситно и изцедена в продължение на час, два, ако е биволска моцарела, за да не се освободи твърде много вода по време на готвене.
4 - Готвене на пица
Следвайте тези съвети, за да приготвите домашна пица толкова добра, колкото тази на пицария:
• Загрейте фурната до максимум за поне час при конвенционалната настройка на фурната.
• Поставете тигана на самото дъно на фурната
• Използвайте камък за пица (или най-добрата огнеупорна фурна), който задържа и освобождава топлината в тигана.
Много фактори допринасят за приготвянето на толкова добра домашна пица, колкото тази на ресторант. Ето още няколко съвета:
• Изберете висококачествени съставки
• Когато разтягате тесто за пица, работете внимателно, но бързо.
• Запознайте се напълно добре как работи вашата фурна.