Антикорупционни практики дискутират на конференция в ЮЗУ

Снимка: Infomreja.bg

Правно-историческият факултет организира национална конференция

На 11 ноември 2019 г. от 13:00 ч. в Университетския център „Бачиново“ ще се проведе Национална научно-практическа конференция на тема: „Системно-структурни подходи за подобряване на противодействието срещу корупционни престъпления в Република България“. Форумът ще бъде открит от ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков.

Събитието се организира под патронажа на главния прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи г-н Младен Маринов и министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев.

Форумът ще продължи два дни и ще бъде посветен на проблемите на борбата с корупцията и корупционните престъпления. Основната му цел е да ангажира вниманието на научната общност и представителите на органите на съдебната власт.

Акцентът е поставен върху дискутирането на предложения за изменение и допълнение на действащото законодателство и на възможни механизми за подобряване на взаимодействието между всички компетентни органи. Като резултат от обсъжданията и дискусиите ще бъде изготвен и отпечатан сборник с представените доклади от участниците в събитието.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK