"Училище за родители" отваря врати за поредна година в Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев

И тази есен в Гоце Делчев отново ще отвори врати „Училището за родители”, което вече няколко години се провежда по проект „Да пораснем заедно” на УНИЦЕФ, по който Община Гоце Делчев и Читалище „Просвета – 1865” са партньори.

Новото тази есен е, че ще има една група с Работилници за родители и една група с Работилници за учители в детските градини. По този начин учители и родители ще могат да обсъждат паралелно темите, включени в курса, да прилагат съвместно новите техники за общуване с малчуганите.

Програмата е много интересна и практически насочена, създадена е в Хърватска, но вече повече от 6 години с подкрепата на УНИЦЕФ се провеждат такива работилници в цяла България.

В курса от 14 поредни срещи са включени разнообразни теми, свързани с ранното детство - ефективната комуникация между възрастни и деца, как възрастните могат да посредничат на децата в случаи на конфликти, какви са психологическите потребности на децата и много други.

Родителите се срещат с други родители, обменят опит и придобиват нужните знания и умения да подкрепят развитието на своите деца.

Работилницата с родители ще започне на 13.10.2017 г. от 17,00 ч. в залата на Община Гоце Делчев. Желаещите да се включат трябва да се обадят на тел.  0877382227 или тел. 0899153307. Курсът е напълно безплатен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK