"Културно многообразие на национални костюми от Разлога" вижте в музея

Снимка: Община Разлог

В двора на Исторически музей - Разлог бяха представени в естествени размери 25 фотографски пана

Фондация "Живите български корени" и Исторически музей - Разлог представиха изложбата "Културно многообразие на национални костюми от Разлога" по проект "Изследване на спецификата и богатство на национални костюми от Разложкия край, в светлината на културното многообразие", организиран и финансиран от Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria към Министерството на културата.

В двора на Исторически музей - Разлог бяха представени в естествени размери 25 фотографски пана, които показаха най-красивите автентични носии от Разложката котловина за последните 200 години. Една съществена част от носиите принадлежат на Исторически музей - Разлог, но имаше и такива които се съхраняват от наследници и родове от Разлог и района. Фотографската изложба ще бъде на разположение на гостите на град Разлог и музея в продължение на целия месец август. В продължение на една година изложбата ще бъде представена в различни градове в страната, след което ще гостува в Република Северна Македония и Румъния.

Официални гости на изложбата бяха: инж. Венцислав Гърменов – зам. кмет по социалните дейности на Община Разлог, Емил Върбанов – експерт „Регионални политики и дейности“ – НФК, доц. д-р Ангел Янков – директор РЕМ Пловдив. Всички участници, консултанти и сътрудници в проекта получиха индивидуални грамоти и снимка от собственото си представяне.

Фондация "Живите български корени" и Исторически музей- Разлог изказват благодарности на: Ръководството на Народно читалище – Разлог „ 15 септември 1903 – 1909 г.“ на прекрасните дечица от групите „Мехомийчета“ и „Разложенче“, които със своето фолклорно изпълнение и детско очарование допринесоха за позитивното настроение на гостите на изложбата.

Кметът инж. Красимир Герчев изрази своята благодарност към фондация "Живите българските корени" и всички участници в реализирането на родолюбивия проект, с който показаха красотата на разложките носии.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK