Певиците от "Тавала" - първенци в конкурс

Снимка: НЧ „Христо Ботев – 1920“ - Таваличево

Женска фолклорна група „Тавала“ от село Таваличево при НЧ „Христо Ботев – 1920“, с художествен ръководител Анита Василева и корепетитор Стоян Илиев, бе специален гост – изпълнител на двойния празник в село Новоселене, Община Бобовдол.

Домакините посветиха празника на два юбилея - 180 – годишнината от рождението на великия българин Васил Левски и 85 години от основаването на местното читалище, носещо името на Апостола на Свободата.

Както винаги гласовите дами показаха класа и стил и представиха достойно читалището и селото си.

Наред с това талантливите самодейци от група „Тавала“ прибавиха към колекцията си от отличия поредния златен плакет и първо място от Петия национален фолклорен събор – конкурс на сватбената обредност, провел се в село Пещера, Община Земен.

„Самодейци сме, но за пореден път доказахме, че жънем успех след успех с обичта, която изпитваме към народната песен и я доказваме с печелене на призови места. Традициите и народната песен са част от живота на всички българи и независимо от това каква музика предпочита всеки един от нас, не трябва да забравяме народните песни, танци и обичаи. Това е истинското, българското от векове за векове“, написа в профила си в социалната мрежа Вени Карпузова – секретар на читалището. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK