Петър Паунов: Това, че почти всеки ден отчитаме заразен с COVID-19, показва, че не се спазват всички мерки

Снимка: Infomreja.bg

В предприятията не спазват дистанция по време на почивките

Единственото успокоително е, че нямаме огнище на коронавирус в шивашка фирма. Това, че почти всеки ден отчитаме нов заразен, показва че не се спазват достатъчно мерките. Самият факт, че вече Кюстендил е включен сред водещите, които дава в статистиката си Щаба, е достатъчен повод за тревога. Затова много ви моля, всеки един от нас да положи необходимите усилия и много стриктно да спазва мерките, призова кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Към момента 5-ма души с коронавирус са настанени в болницата в Кюстендил. Броят им е непроменен. Жената, която е на 66-годишна възраст е в средно тежко състояние. Останалите четирима мъже са в стабилно състояние. Другите с потвърдени проби на COVID-19 не са диспансеризирани, те са по домовете си.

„Що се отнася до предприятието, още след като беше констатиран първи случай на коронавирус, работниците бяха веднага освободени. Десетки проби са извършени на контактните лица, в резултат на които бяха констатирани още 2 случая. Проверяват се още 10 случаи. Не спазвайки, обаче физическа дистанция всеки от нас вече става опасен“, каза още кметът на Кюстендил Петър Паунов.

По негови думи от предприятията се подават множество сигнали, че по време на почивките маските се свалят и се почват разговори глава в глава, скъсява се дистанцията, което е недопустимо. В момента минималната дистанция, която трябва да се пазва е 2 метра.

"Няма тревога по отношение на шивашките фирми. Отново казвам, че дружеството, в което първоначално бяха констатирани 3 случая на коронавирус, няма нищо общо с шивашката промишленост“, увери още кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK