Петър Паунов: Получихме дългоочакваното финансиране за цялостен ремонт на стадион „Осогово“

Снимки: Община Кюстендил

Това е втори етап от ремонтите дейности на стадиона

Получихме дългоочакваното финансиране от 3 млн. лв. за цялостен обновление на сградния фонд на стадион „Осогово“. Предстоят ни много важни моменти съвместно с екипа на Община Кюстендил. Ще подготвим саниране на целия комплекс за едни по-добри условия за всяко едно от децата и треньорите, които са бъдещето на Кюстендил и на България. Няма как да не бъда щастлив, че стигнахме до този резултат благодарение на народния представител Кирил Калфин и областния управител Виктор Янев, на председателката на Общинския съвет - Михаела Крумова и колегите от ОбС - Кюстендил, които не спряхме да излъчваме позитивни сигнали както към инвеститорите в Кюстендил, така и към правителството.

Изключително щастлив съм, че за пореден път доказахме, че ръководството на Кюстендил  и на държавата мислим по един и същи начин. Благодарих вече на колегите, но ще благодаря и на държавника на страната и приятеля на Кюстендил, Бойко Борисов, защото в тежките моменти винаги е бил до Кюстендил и сега, когато застанахме с проектите. Това заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов по повод отпуснатото финансиране от Министерски съвет за ремонт на стадион „Осогово“.

По проекта се предвижда цялостно обновяване на всички фасади, подмяна на дограма навсякъде, където е необходимо, поставяне на изолация на таваните, подновяване на всички ел. табла и съблекални, както и направата на нова сауна с минерална вода, която ще работи 4 дни в седмицата.

Паунов обяви още, че това е втори етап от ремонтите дейности на стадиона. Първият етап беше ремонтът на седалките със средства осигурени от министър Кралев, това е втори етап, а трети предвижда цялостно обновяване и  нова лекоатлетическа писта и ново модерно осветление.

От своя страна депутатът Кирил Калфин каза, че проектът е факт след един дълъг процес на обсъждане. „Знаете, че стадионът в Кюстендил беше национална спортна база. В цялата страна се направиха стадиони, зали и какво ли още не. Ние тук малко изостанахме. Сега и аз искам да благодаря на всички, които ни подкрепиха и разбраха какво искаме – ние искаме стадиона да стане едно добро място за спортуване на нашите деца, на нашите внуци и всички ние да се гордеем, когато дойдеме на стадион „Осогово““, обобщи депутатът Калфин.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK