Петър Паунов: Носете маски, болницата е на път да бъде блокирана

Снимка: Infomreja.bg

27 пациенти са в тежко състояние

Единствената молба на лекарите, които се грижат за нашето здраве е всички да носят маски и то не на брадите, а да покриват лицето, както са правилата. Това обяви на пресконференция кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той посочи още, че болницата в Кюстендил е на път да бъде блокирана, 27 човека в тежко състояние са настанените в здравното заведение. Вчера 44-годишен мъж е загубил живота си, в момента има човек, който е в изключително тежко състояние и интубиран.

„Отчаяният вопъл на всички медици е носете маски. В закрити помещения трудовите колективи, когато влизате при по-възрастните си родители, влизайте с маски. Никой от нас не знае къде може да се зарази. Всеки ден имаме по 25-30 човека заразени от всички възрасти. Маската на брадата не ви пази, ако не покрива носа ви не пази нито вас, нито околните.

Моля носете маски, спазвайте дистанция, ограничете всякакво излишно движение и хората които са възрастни, рисковите да бъдат изолирани обезателно“, призова кметът на областния град.

По негови думи в момента 6 тежко болни очакват резултатите от тестовете, вероятно които ще се потвърдят.

„Лекарите вече са на ръба, няма нужда да им пляскаме или да сме доброволци, доброволци сме ако си носим маските. Подавайте сигнали своевременно ако има хора, които не спазват карантината.

Изолацията е основното, за да предпазим околните. Щом има температура, щом се появи кашлица, веднага трябва да се самоизолираме. Вече имаме двама такива колеги. С тестовете претоварваме системата допълнително, лекарите преценяват кога трябва да се тестваме. Изследват се най-тежките, които са с най-тежката картина“, обяви още Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK