Петър Паунов: Навлизаме в заключителен етап на ключови проекти за Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

С 8 205 000 лв. извършват цялостен ремонт на Кюстендилския драматичен театър

Навлизаме в заключителен етап на ключови проекти за Кюстендил. В момента започваме списъка както за аварийното изкърпване на улиците, така и за интервенция на участъци, където могат да бъдат ремонтирани или да бъде полагана цялостна настилка. На път са да приключат дейностите в центъра между железния мост и светофара при „Рибката“, ще работим във всички квартали на града, заяви на пресконференция кметът на Кюстендил Петър Паунов.

По негови думи ключов проект, който стартира в момента е за изграждане на претоварна станция с рециклираща инсталация за 15 000 тона годишно и компостираща инсталация за 3 000 тона годишно. Стойността на проекта е за 8 205 000 лв., като вече има избран изпълнител. “Това е решителна крачка за решаване на проблема с отпадъците. Знаете за дължимите отчисления, за които имаме спорове и държавата спечели делото. Те са на стойност, идентична за която ще изградим площадката“, коментира още Паунов.

Той определи като втори ключов проект Кюстендилския драматичен театър. От построяването си през 1979 година не са извършвани дейности по обезопасяване и саниране. Изключение правят дейностите, който Общината е извършила вътре. „Проектът е на стойност 4 693 000 лв., с които ще бъдат санирани повече от 8 000 кв. м РЗП. Театърът е с площ 3 100 кв. м застроена площ.

Предвижда се цялостно обезопасяване и саниране на фасадата, смяна на дограмата, нова отоплителна и ВиК инсталации, подмяна на сценичното осветление и освежаване на частите. Така че в тежките времена, когато още не се знае как ще работят театрите от тук нататък, за щастие ние влизаме в ключов момент на ремонти“, обясни още кметът.  

С 1 207 хил.лв. ще бъде проектиран и ще бъде извършена цялостна реконструкция на Колушко дере. От храма „Свети Георги“ до река Банщица ще бъде извършено цялостно модернизирано обновление с детски площадки, площадка за разхождане на домашни любимци, ще се наблегне и на озеленяването в парковите пространства.

„С 200 хил. лв. цялостно ще бъде обновено и пространството при Арката. Там обаче нещата ще се случат по-бавно, тъй като проектът трябва да бъде изцяло съгласуван с НИПК. Със 779 хил. лв. без ДДС ще бъде изцяло обновено пространството пред Кюстендилския драматичен театър. Това ще се случи след като приключат дейностите по санирането. Надяваме се следващото лято да имаме изцяло обновени пространства“, заяви Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK