Петър Паунов: Напът сме да затворим всичко, всичко свято

Снимка: Infomreja.bg

Градоначалникът призова за носене на маски и спазване на дистанция

Разделяме се с един от най-добрите спортни деятели на града. Изключителен родител и приятел. Не показваме уважение към родителите си, заразихме тях. Не се съобразяваме, не искаме да чуем лекарите и здравните работници. Не показваме уважение и заразихме и духовните си учители, а именно преподавателите. Спрете се хора! Спри се народе! Накъде се запътихте.

Всеки в момент, в който почувства и най-малко неразположение, веднага трябва да се самоизолира и да потърси необходимата помощ. Не се ли реагира в първите 3- 4 дни, след това в повечето случаи следват необратими усложнения. Това обяви на пресконференция днес кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той отново призова всички да носят маски и да спазват необходимата дистанция от метър и половина.

Лекарите ни призовават да носим маски, да спазваме дистанция. „Даваме ли си сметка колко е тежко дори и да не можеш да се простиш с някого, защото той е в изолатор. Дори и да не можеш да му поискаш прошка. Защо искаме да зачеркнем всичко през живота, който ни е даден от Бог? Накъде сме се затичали? Ще спрем ли да се замислим“, запита още градоначалникът.

Той посочи още, че само през днешния ден има насрочени 3 погребения на хора с Ковид 19! „Трябва ли да премълча това и да станем съучастници в убийството на нашите домове, на нашия дом – Кюстендил. Напът сме да затворим всичко, всичко свято“, каза още кметът.

По думите на Паунов, на разположение са екипите на Община Кюстендил за всеки който има нужда и не може да си закупи храна. Само през изминалата седмица са обслужени 335 случая.

„Не искам да звучим отчаяно, но тази сутрин един лекар каза – не здравната система се проваля, обществото се проваля. Нека да не бъдем част от провалено общество, да не проваляме усилията на нашите учители и родители“, призова Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK