Искаш да си кмет - тестваш се за наркотици

Снимка: Infomreja.bg

Предложението е направено от един от кандидатите в Благоевград

Кандидат-кметове ще бъдат тествани за наркотична зависимост в община Благоевград. 

Инициативата за тези тестове е на Валери Смиленов. Според него избирателят е редно да знае дали този, за който ще даде своя глас, има наркотична или друг вид зависимост.

Статистиката сочи, че изключително рискова група за подобна зависимост са популярни лица, които формират общественото мнение и заемат важни държавни постове. Обикновено политиците посягат към наркотици и стимулиращи средства преди да се представят пред съответната аудитория. Мотивът е, че това им помага да мислят по-бързо, да изглеждат бодри и да се представят по-добре пред избирателя.

Обществото е недостатъчно информирано за проблема.

В България има около 2 милиона наркозависими. Цифрата е плашеща и дава повод за размисъл по отношение на скоростта, с която се разпространява проблемът на наркоманите в нашата страна.

Често се комбинират лекарства с алкохол за по-бърз и зашеметяващ ефект. Съотношението между мъже и жени употребяващи наркотични вещества е 80:20. София е на първо място по употреба, следват Варна, Пловдив, Бургас, Благоевград и т.н. 

Проблемът е, че в немалко случаи политици, министри и висши държавни служители вземат важни за страната решения в състояние на тревожни разстройства, предизвикани от употребата на упойващи вещества на работното място.

Утре, 18 октомври /петък/ от 8.30 ч. в медико-диагностична лаборатория „Унидиамед“ в Благоевград ще бъдат тествани за наркотична зависимост кандидатите за кметове в Община Благоевград. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK