Съветници питат Община Кюстендил за маркировката по пътищата

Снимки: Infomreja.bg

Кметът Петър Паунов: Приоритет през тази година бяха изкърпването и обновяването на улиците

Защо всяка година трябва да стане месец ноември и да няма маркировка по пътищата? При добра организация би следвало тези маркировки да се направят още през месец октомври, тъй като през зимата има предпоставки за пътно-транспортни произшествия“. Такъв въпрос постави по време на днешното заседание на ОбС – Кюстендил, общинският съветник Кирил Станчев. Той вече е депозирал предложение и до местната Комисия за безопасност на движението.

Съветникът Атанас Гергинов отправи питане към кмета на Общината във връзка с готовността на администрацията за предстоящия зимен сезон.

„Имаме ли достатъчно сол и пясък, тъй като януари и февруари са тежки месеци. Спомняме си как една зима чакахме да дойде доставката. Що се отнася до маркировката по пътищата, още при предишния мандат искахме това да стане навреме. Призоваваме г-н кмета и Комисията по безопасност на движението да  вземат мерки и през пролетта най-късно да бъдат маркирани осевите линии на пътищата“, категоричен беше Атанас Гергинов.

В отговор на отправените въпроси, кметът на Кюстендил - Петър Паунов обяви, че Комисията по безопасност на движението още в началото на месец март ще има сериозни акценти върху маркировката.

„Знаете, че тази година вложихме доста финансов ресурс в изкърпването и обновяването на улиците, това беше и водещото. От тук нататък предстои обновяване и на маркировката“, категоричен беше кметът Петър Паунов по време на днешната общинска сесия в Кюстендил.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK