Петър Арбов ще играе бейзбол в High School, Чикаго

снимка: connectioncafe.com

Синът на председателя на бейзболен клуб Дяволите от Дупница Петър Арбов, Петър Арбов – младши ще учи в High School /Чикаго/ САЩ. От няколко дни младежът е в американската гимназия, където ще играе и бейзбол в местния тим. Малкия Петър е рожба на Дяволите и през миналия сезон играеш в мъжкия състав на дупничани.

16-годишният питчер през 2011 година участва в пробни  тренировки за европейската академия на Мейджър лийг бейзбол в Тирения Италия. Година по – рано Петър Арбов бе част от бейзболният национален отбор на България, който завърши на 4-то място на европейското първенство за кадети (до 15 г.) в Холандия.

В мача за бронзовите медали селекцията, ръководена от треньорите Любомир Георгиев и Иван Пасков, загуби с 1:8 от тима на Италия. Петър- младши е смятан за едни от най- талантливите бейзболисти в България, заедно с Мартин Андонов – Канастата и Антонио Караганов.

Младежът е кандидатствал в училището чрез интернет, където е избран пред стотици млади спортисти. Неговата майка Петя Арбова е изпълнителен директор на общински спортен клуб “Марек” Дупница. Освен това Арбова е и ръководител на Професионалния колеж по спорт и здраве, който от лятото на 2011 година се премести от София в Дупница. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK