Общинският съвет в Гоце Делчев обсъди разпределението на първокласниците през следващата учебна година

Снимка: Infomreja.bg

Броят на паралелките остава непроменен

И през следващата учебна година първокласниците в Гоце Делчев ще бъдат разпределени в 10 паралелки. Това решиха общинските съветници на вчерашното си редовно заседание.

Прогнозният брой на първокласниците за 2021/2022 учебна година е 203-ма. Предложението на Общинската администрация е те да бъдат разпределени по следния начин: в Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – 4 паралелки, във Второ ОУ „Гоце Делчев“ – 3 паралелки и в Трето ОУ „Братя Миладинови“ – също три паралелки.

Предложението е разгледано веднъж в  Комисията по законност към Общинския съвет и два пъти в Комисията по образование, като на втората среща са били поканени директорите на трите учебни заведения.

На заседанието Комисията по законност не излезе със становище, а тази по образование не приема направеното предложение.

Докладвайки по темата, Маргарита Енчева - началник отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт“ в община Гоце Делчев, съобщи броя на заявилите желание да постъпят в съответните училища. За Първо основно училище те са 82, за Второ – 70 и за Трето – 60 деца.

В последвалите изказвания беше предложено системата за прием на ученици в първи клас да се оптимизира, като правилата се прецизират. Това трябва да стане до края на следващия месец.

Предложението на Общинската администрация беше прието с направеното допълнение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK