Петък в Неврокоп (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Преди и сега

Петък е – денят, в който обикновено гр. Гоце Делче е най-оживен. Едни отиват към пазара, други вече се връщат.

Познати се спират за кратка раздумка. От селата също прииждат хора. Едва ли не цялата околия участва в петъчния алъш – вериш.

А днес пазарът е пуст. Няма ги хората, няма ги сергиите, няма я глъчката. Потискаща тишина.

Безлюдна е и главната улица. Само тук-там пред някоя аптека стои човек и чинно чака реда си, за да влезе. Бездомните кучета са повече от хората.

Самотни са и пейките пред блоковете. А градинките са толкова красиви с цъфналите зюмбюли и нарциси!

Но най-тъжен е паркът. В хубаво време като днешното детските площадки бяха пълни, малчуганите играеха на воля. Възрастни хора се разхождаха бавно по алеите или седяха кротко на пейките.

Сега никой не се радва на двете прегърнати мечета, нито на красивите малки къщички. Никой не се спуска по пързалките, не се катери върху гърба на грамадния козел.

Докога? Не знаем. Остава ни само надеждата по-скоро да видим града си такъв, какъвто го знаем и обичаме!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

М20:48 - 20.03.2020
Кобра ли си, червей ли си...ебаааси капута! В тоя край верно останахте само умствено ампотирани индивиди. Мързеливи, глупави..но със самочувствие. Всеки ви е виновен, всеки ви дължи нещо. Как може да не ви оставят да пиете кафе на Матрицата, а се налага да работите?! Наглост! Та на вас всеки ви е длъжен и виновен.
Emil konrad19:10 - 20.03.2020
Mn qko tuka ve
Кобра1117:38 - 20.03.2020
Шибаните комуняги доведохте градъ и целия свят до това дередже, циганите и бездомните кучета раждат по 10-15 а вие гадове мръсни ги поощрявате, насърчавате, те тежат на земята, откъде са помощите на тези паразити, от нашите превити от работа гърбове, дано тръмп да програмира вируса да събере само тях мама им да еба жестока.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK