Екстремните бордисти на „Стинки Сокс“ идват за демо екшън в Боровец

Снимка: Боровец

30 професионални сноубордисти от САЩ, Норвегия, Финландия, Канада и Австралия пристигат в Боровец в събота за екстремни демонстрации по сноуборд. „Стинки Сокс сноубординг демо“ започва в 11 часа в Сноу парк „Бороспорт“ пред хотел „Рила“. Най-известните карачи, които ще стъпят в първия планински курорт на Балканите, са: Маркъс Ранд, Марк Гоодал, Иън Дейли, Ерик Леон, Джейк Шаебъл, Джефи Габрик. В екшъна ще се включат и част от екипите, спонсорирани от „Стинки“ - Strange Brew и GBP. Организатори на събитието са „Бороспорт“, хотел „Рила“ и българската компания „Стинки Сокс“.

„Стинки Сокс сноубординг демо“ започва в 11 часа в Сноу парк „Бороспорт“ със свободно каране за всички фенове на екстремното. В изпълнението на триковете ще се включат и професионалистите от чужбина, а най-интересните карачи ще получат награди от „Стинки сокс“ и „Да Кайн“. От 14 до 16 часа следва най-дивата част от програмата на „Стинки Фемили“. Про-тата ще покажат най-сложните номера в свободното каране, ще правят трикове по елементите в Сноу парка и ще импровизират по трасето пред „Рила“. Следват разговори и сесия за автографи.

Събитието ще приключи след полунощ, в бар After Eleven в хотел „Рила“, където ще се вихрят DJ Pussi CNTRL и Jana&Bumbo, а Wosh MC & Feel ще заредят батериите на сноубордистите с хип-хоп.

Искаме да покажем на възможно най-много хора колко е интересен сноубордът и да ги запалим по този спорт – каза един от основателите на „Стинки сокс“ Христо Петков. В Боровец ще дойдат интересни хора, които рядко стигат до Европа и е трудно да се видят на живо. А всички гости ще станат свидетели отблизо как карат и как правят триковете си. На живо усещането е съвсем различно. Надяваме се да вдъхновим младите хора да карат по-често и повече.

„Стинки Фемили“ е един от най-големите отбори по сноуборд в света. Професионалистите са обединени от любовта към екстремното, обикалят планетата, забавляват се и снимат филми за държавите, които посещават. Гостуването в България също ще бъде заснето, като видеото ще включва кадри от Витоша, София, Бузлуджа, Шипка, Габрово и Боровец. Филмът ще има премиера през септември и ще се продава с чорапите „Стинки“.

Кои са „Стинки“? Това е българска компания за производство на чорапи, създадена през 2011 година от сноубордистите Христо Петков, Димо Петков и Ивелина Гичева. Марката се продава на 5 континента в повече от 25 държави. През последните три години „Стинки“ организира демонстрации по сноуборд в Минесота, където про-тата карат с местните. Сега дойде ред и на България, а организаторите обещават истински екшън и незабравими преживявания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK