Отменят събития в община Петрич заради вируса

Снимка: Infomreja.bg

Затягат мерките!

Общинският оперативен щаб в Петрич проведе заседание във връзка с усложнената обстановка на територията на област Благоевград и ситуацията във филиалите на МБАЛ „Югозападна болница“.

Обсъдено беше и предстоящото издание на панаира за животни край село Кърналово. В тази връзка Общинският оперативен щаб изготви и изпрати препоръка до организаторите – СЪБИТИЕТО ДА БЪДЕ ОТМЕНЕНО! В случай, че организаторите не се съобразят следва задължително да предприемат превантивно всички необходими мерки, произтичащи от указанията и заповедите на здравните власти във връзка с Ковид – 19.

Призивът към жителите на община Петрич е: Имайте предвид, че на панаира за животни се очаква присъствие на жители и от други райони на страната! Това увеличава риска от разпространение на коронавирусна зараза заради струпването и контактите с повече хора, включително и безсимптомни носители на вируса. Посещавайте панаира за животни само в случай на неотложност! Има и отрицателно становище за провеждането на панаира, издадено от Българската агенция по безопасност на храните, в което пише, че е нецелесъобразно събитието да се състои в условията на усложнена епизоотична и епидемична обстановка.

Общинският оперативен щаб в Петрич се обръща с призив да бъдат спазвани стриктно указаните от здравните власти мерки!

Общинският оперативен щаб в Петрич излезе с препоръка към ръководството на НЧ "Братя Миладинови – 1914“ относно насрочения за утре, 16 октомври от 18.00 часа концерт в големия салон. Препоръката на Щаба е мероприятието да се отмени или да се проведе на открито. Целта - да не се допусне масово присъствие на хора в затворено помещение.

Събитията от общинския календар, насрочени да се проведат на закрито, също се отменят със заповед на кмета Димитър Бръчков.

Отменя се и насроченото за тази събота спортно събитие #BeActive Европейска седмица на спорта в Петрич по решение на Министерство на спорта.

Припомняме, че Националният оперативен щаб днес излезе с препоръка да не се пътува до областите Благоевград и Търговище заради усложнената епидемична обстановка в двете области!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK