След 40 години! Санират пожарната и полицията в Петрич

Снимки: Община Петрич

Община Петрич сключи договор за санирането на сградата на полицията и пожарната.                                                                                                       

Стойността на проекта е 1 120 000.00 лв.

Фирма изпълнител е „БГ ЛЕНД КО” ООД.  Строителен надзор ще изпълнява фирма „Стройнорм”ЕООД. Срокът за изпълнение на проекта е 27 месеца. 

Инвестиционния проект предвижда изпълнението на строително – монтажни работи. Основните мерки са свързани с топлинно изолиране на фасадни стени и покрив, подмяна на покривни настилки, подмяна на дограма (с нова петкамерна ПВЦ с троен стъклопакет), подмяна на електроинсталацията, изграждане на соларна инсталация за топла вода, изграждане на нова отоплителна инсталация.

На церемонията днес за поставяне началото на дейностите по проекта присъстваха кметът на община Петрич Димитър Бръчков, зам. - директорът на ОД на МВР - Благоевград комисар Димитър Кръстев, инж. Юлиян Петров – н-к сектор в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, зам.-областният управител Антоанета Янчева, представители на фирмата изпълнител и на Общинска администрация Петрич.

Кметът Димитър Бръчков отбеляза, че сградите на полицията и пожарната не са били основно ремонтирани досега.

„Това определя и огромното значение на инвестицията по тях, която ще се направи, защото ще се спести ресурс в бъдеще за поддръжка на сградите. Заложените мерки по проекта за енергийна ефективност са съобразени с резултатите от извършено предварително енергийно и конструктивно обследване на сградите”, обобщи кметът Димитър Бръчков.

Заместник-директорът на ОД на МВР - Благоевград комисар Димитър Кръстев също отбеляза, че сградата на полицията в Петрич е в изключително лошо състояние.

„Според мен служителите не могат да изпълняват пълноценно задълженията си и да имат самочувствие, ако не им осигурим нормални условия на труд. Благодаря на Община Петрич за проекта”, подчерта комисар Кръстев.

Инж. Юлиян Петров припомни, че ремонтът на сградата на пожарната в Петрич се чака вече 40 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK