Петнадесет месеца затвор за закана с убийство на полицай и хулиганство

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът тръгнал след полицая, държейки брадва в едната си ръка и джобно ножче в другата

Подсъдимият Г.Й. се е признал за виновен за извършените от него престъпления по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 325, ал. 4, вр. ал. 2 от НК и се е споразумял с Районна прокуратура – Монтана.

На 25.08.2019 г., в района на с. Мърчево, област Монтана, Й. (на 44 години) се заканил с убийство спрямо длъжностно лице – служител на ОД на МВР гр. Монтана. Мъжът тръгнал след полицая, държейки брадва в едната си ръка и джобно ножче в другата. Така го следвал в продължение на около 100 метра.

Освен това, подсъдимият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Взел парчета стъкло и джобно ножче и демонстративно рязал ръцете и врата си. Това поведение било съпроводено със съпротивата срещу органи на властта, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Въпреки че полицаите му били дали разпореждания, той не ги изпълнил.

Подсъдимият се е съгласил да му бъде наложено едно общо наказание за престъпленията, извършени от него при условията на опасен рецидив, в размер на петнадесет месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим.

Сключеното между страните по делото споразумение е било одобрено от съда, с последиците на влязла в сила присъда.

Понастоящем Г.Й. изтърпява друга присъда в затвора в гр. Враца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK