Емил Илиев е старият нов кмет на Струмяни

Емил Илиев е старият нов кмет на община Струмяни, снимка: Infomreja.bg

Победата му е категорична

Емил Илиев е старият нов кмет на Струмяни, който победи с 53,83%.

Избирателната активност е 61% по последни данни.

Славчо Димитров Благоев и Красимир Георгиев Станков бяха опонентите на досегашния и бъдещия кмет Илиев. Те се проявиха с резултати съответно - 25,72% и 18,74%.

Богоев бе с кандидатура на ГЕРБ, а Станков - кандидат на "ОБЕДИНЕНА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ" ("ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ", "ВОЛЯ", "ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ").

Зад Емил Илиев, който на предишния кметски вот бе издигнат от Реформаторския блок, този път стои ПП "Обединени земеделци".

Населението на Струмяни е съставено от 5371 човека в 21 населени места.

Община Струмяни има общо 17 секции и 4296 лица, които дадоха вота си.

В общинския съвет разпределението по проценти гласове е:

ПАРТИЯ, КОАЛИЦИЯ, ИК

ГЛАСОВЕ

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

34

ПП ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ

223

9.89%

42

партия на ЗЕЛЕНИТЕ

240

10.65%

43

ПП ГЕРБ

668

29.64%

46

ПП ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ

809

35.89%

67

Местна коалиция ОБЕДИНЕНА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ (ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ "АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ", ВОЛЯ, ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ)

314

13.93%

-

Не подкрепям никого

21

 

В село Илинденци Венцислав Янев от Обединени земеделци печели с 51,22%.

С 56.64% Илия Башлиев от ВМРО е категоричният кмет на село Микрево.

Жалбте също не бяха кът в изборния ден.

В ОИК – Струмяни, е постъпил сигнал по телефона от Анита Митрева – кандидат за общински съветник от ПП „Обединени земеделци“.

В сигнала се съобщава, че кандидатът за общински съветник от ПП ГЕРБ Стоянчо Укев е влязъл в кабинката за гласуване в СИК № 11 с. Драката и е отбелязал върху образеца на кандидатската листа за общински съветници поставена в кабината своята преференция.

На място в СИК № 11 с. Драката беше изпратен екип на ОИК - Струмяни, представители на различни политически партии, който екип докладва че:

По данни на председателя на членовете на СИК №11, след гласуване Анелия Гутева е информирала СИК, че върху образеца на кандидатската листа за съветници поставена в кабинката за гласуване е зачертаната преференция № 103 от листата на ПП ГЕРБ с името на Стоянчо Укев. Образецът незабавно е свален от членовете на СИК и е заменен от нов образец. Членовете на СИК нямат данни за това кой от гласоподавателите е отбелязал преференцията върху образеца на кандидатската листа за общински съветници.

Кандидатът за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ – Стоянчо Укев, е придружил гласоподаватели от село Палат в изборното помещение, пожелал е да бъде придружител, но не е допуснат от членовете на СИК. Гласоподавателите от село Палат са гласували. След тях в кабинката е гласувала Анелия Гутева, която е подала и сигнала за попълнената в образеца на кандидатите по кандидатски листи преференция.

Общинска избирателна комисия – Струмяни указва на кандидата на ПП ГЕРБ Стоянчо Укев да не присъства в изборните помещения по време на изборния ден.

В ОИК – Струмяни, е постъпил сигнал по телефона от Красимир Бойков Митрев – застъпник от Местна коалиция „Обединена социалдемокрация“.

В сигнала се съобщава, че кметският наместник на с. Каменица Асен Митрев обикаля къщите на жителите от село Каменица и ги приканват да излязат да гласуват. Същият извозва гласоподавателите на с. Каменица с личното си моторни превозно средство до избирателната секция.

Общинска избирателна комисия – Струмяни препраща сигнала по компетентност на РУ на МВР - Сандански.

В ОИК - Струмяни ,са постъпили сигнали по телефона от Валентин Чиликов – кандидат за общински съветник от Местна коалиция „Обединена социалдемокрация“.

В сигнала се съобщава, че кметският наместник на с. Раздол Георги Пендурков и кмета на с. Игралище  Митко Стоянов обикалят къщите на жителите от село Раздол и село Игралище и ги приканват да излязат да гласуват. Същите извозват гласоподавателите на посочените населени места с личните си моторни превозни средства.

Общинска избирателна комисия – Струмяни препраща сигнала по компетентност на РУ на МВР - Сандански.

В ОИК – Струмяни, е постъпил сигнал по телефона от Севделина Георгиева Траянова, упълномощен представител на ПП „Обединени земеделци“.

В сигнала се съобщава, че кандидатът за кмет на община Струмяни Красимир Станков издигнат от местна коалиция „Обединена социалдемокрация“ и Борислав Цеков са обикаляли по къщите в с. Цапарево, провеждали са агитация и са купували гласове. В сигнала се твърди, че едно от лицата на които са дали пари е Росен Глинджурски, който днес е стоял пред изборната секция в с. Цапарево и е показвал неприлични жестове на влизащите да гласуват. Сигнала е подаден на Севделина Траянова от Елена Дончева.

Водена от горното, на основание чл. 87, ал.1, т.22 от Изборния кодекс и при спазване на законоустановения кворум,

Общинска избирателна комисия – Струмяни препраща сигнала по компетентност на Районна прокуратура - Сандански.

В ОИК – Струмяни, са постъпили сигнали по телефона от  Васил Тасев и Анита Митрева, кандидати за общински съветници от ПП „Обединени земеделци“.

В сигналите се съобщава, че кандидатът за кмет на община Струмяни Красимир Станков издигнат от местна коалиция „Обединена социалдемокрация“ раздава храна и провежда агитация пред секция №15 с. Цапарево. В сигнала се съобщава още, че Красимир Станков е бил заедно с Благой Цеков.

След подаване на сигнала, председателят на ОИК Струмяни Ваня Пецанова проведе телефонен разговор с председателя на СИК № 16 с. Цапарево Мария Панайотова-Стамболиева, която обясни, че няма информация за случилото се.

Общинска избирателна комисия – Струмяни указва на кандидата да се въздържа от поведение, което би се тълкувало като провеждане на агитация в изборния ден.

ОИК препраща сигнала по компетентност на РУ на МВР - Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK