Световният ден в памет на жертвите на пътя бе отбелязан с... две жертви

Снимка: Infomreja.bg

Тежки катастрофи са регистрирани през почивните дни

В навечерието на Световния ден в памет на жертвите на пътя, двама загинаха след инциденти.

Около 18.05 часа на 17 ноември на тел. 112 бил подаден сигнал за прегазен пешеходец на пътя между селата Лесново и Доганово. Извършен  e оглед на местопроизшествието.

Установено е, че лек автомобил „Хюндай“ е блъснал движеща се по пътното платно възрастна жена, която е починала на място.

На 15 ноември около 20,35 часа в РУ-Котел, е получено съобщение за настъпило пътно произшествие при разклона за  с. Градец. Към мястото на инцидента незабавно са изпратени екипи полиция и пожарна. 

Пристигналите на място служители установяват, че произшествието е възникнало в резултат на движение с несъобразена скорост на лек автомобил  „Фолксваген  Транспортер“ и излязло на пътното платно безстопанствено животно - кон.

От удара лекият автомобил е излязъл от пътното платно, паднал е от моста  и се е преобърнал в реката. В автомобила са пътували 7 души. Пострадали са 5 – 3 жени и 2 мъже. Те са транспортирани до МБАЛ-Сливен, за оказване на медицинска помощ с различна степен на наранявания.

Водачът на автомобила е на 39 години. По случая е образувано досъдебно производство.

На следващия ден около 16,35 часа в РУ-Нова Загора, е получено съобщение от телефон 112 за възникнало пътно произшествие в село Пет могили. От проведените действия на място се установява, че около 16,30 часа  43-годишният Г.Г.,  водач на лек автомобил "Мерцедес“, застига и блъска лек автомобил „Опел Астра“ като причинява пътно произшествие с незначителни материални щети.

При инцидента няма пострадали. Пробата за употреба на алкохол на Г.Г. е положителна- 2,80 промила. Той е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Същият около 22:25 ч. се е движил фолксваген с прикачено авторемарке, натоварено с дърва, управляван от 60-годишен мъж от с. Александрово, който  поради движение с несъобразена скорост на десен завой губи контрол над управляваното МПС, излиза в ляво по посоката си на движение и се блъска в мантинела, след което са преобръща по таван в крайпътна нива.

В резултат на настъпилото ПТП водачът е починал на място.

В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK