10 месеца затвор за подсъдим, държал дрога с цел разпространение

Снимка: Infomreja.bg

Присъда за кюстендилец, държал хероин и управлявал МПС след употреба на опиати

Окръжен съд – Кюстендил, одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца на подсъдимия Георги С. от Дупница. Той е на 27 години и е осъждан.

Георги С. се призна за виновен в това, че на 17.11.2018 г. в гр.Дупница, през шивашки цех „Марена“, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е държал, с цел разпространение високорисково наркотично вещество – „амфетамин“, с нето тегло 7.32 грама, на стойност 219.60 лева - престъпление по чл.354а, ал.1, изр.1, пр.4 от НК.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. Определението е окончателно.

Междувременно наказание от 14 месеца лишаване от свобода, определи Районен съд – Кюстендил, за 27- годишния кюстендилец Емил А. Той се призна за виновен в държане на високорисково наркотично вещество- хероин, с нетно тегло – 0, 130 грама, на стойност 15, 60 лв.

Наркотикът е открит на 10.11.2020 г., в заден джоб на панталон, при проверка в полицейския участък в кв. „Изток“. За това престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2, т.1 от НК, съдът одобри споразумение и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, при първоначален „общ“ режим.

Съдът констатира, че деянието е извършено в изпитателния срок  на наказание по друго дело, с влязло в сила споразумение от 15.04.2019 г., по силата на което на Емил А. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Районен съд – Кюстендил, привежда в изпълнение и това наказание на подсъдимия, като определението подлежи на жалба и/ или протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK