С традиционно празнично шествие неврокопчани отбелязват 24. май в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев

Най-емоционалният и уважаван от неврокопчани празник - 24. май - Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, и тази година ще бъде отбелязан в Гоце Делчев по особено тържествен начин.

За поредна година според старата традиция в малкия град между Пирин, Рила и Родопите ще пристигнат от цялата страна и чужбина стотици завършили гоцеделчевските училища неврокопчани, за да празнуват заедно големия празник.

За 24. май и абитуриенските балове, които се славят с изключителната си пищност и масовия интерес от страна на жителите на градад и региона, от всички краища на страната прииждат роднини и приятели, кактот и много гастарбайтери, чиито деца, внуци и роднини са абитуриенти.

"Най-красив, най-цветен и празничен е градът ни на 24. май", категорични са жителите на Гоце Делчев.

Във всички училища в града по повод най-българския празник вече текат подготовки и репетиции за голямата манифестация на българската наука и култура, в която освен учениците се включва и голяма част от населението.

По повод големия празник, Община Гоце Делчев и учебните заведения в града организират традиционно празнично шествие, което ще тръгне в 11.00 часа от площад „Гоце Делчев”. То ще премине през улица „Търговска” и ще завърши на площад „Македония” пред Дома на културата.

Шествието ще бъде водено от военен духов оркестър и в него по традиция ще участват кметът на общината, Владимир Москов, заместник-кметовете, Неврокопският митрополит Серафим, народни представители, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, общински съветници, випускници и изявени и доказани професионалисти в различни области, които са родом от Гоце Делчев.

Празничната програма по повод 24. май ще започне в 11.30 часа на площад „Македония” пред Дома на културата с традиционното награждаване от кмета Москов и управата на града на изявени ученици и учители от учебните и детските заведения в общината, след което празникът ще продължи с концерт на местни групи и изпълнители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK