Петима ученици от НПГ и ПМГ в Гоце Делчев спечелиха награди от евродепутата Асим Адемов

Първенците на НПГ - Димитър Сюлейман и Люси, снимки: НПГ и ПМГ

НПГ „Димитър Талев" в Гоце Делчев е училището, което спечели най-много награди сред всички училища, участвали в конкурса, обявен от евродепутата Асим Адемов, под надслов "България в ЕС-нашето настояще и бъдеще".

Две първи места и едно второ е постижението на Неврокопската професионална гимназия. Така учениците Димитър Гемеджиев и Сюлейман Господев ще пътуват до Европарламента в Брюксел, а Люси Фончева ще посети Народното събрание в София.

"Безкрайно сме горди и щастливи с нашите ученици, които се класираха на първите места и в този конкурс", заяви директорът на НПГ “Димитър Талев", Мария Мария Георгиева. За отличната подготовка и представяне тя благодари на ръководителите на тримата участници - старши учител Мариана Белчева и учител Александра Аврамова, като пожела на всички с още много успехи да прославят град Гоце Делчев и НПГ "Димитър Талев".

На поредния успех на свои ученици се радва и ръководството на ПМГ “Яне Сандански“ в Гоце Делчев. Директорът Елка Божикова поздрави своите първенци от конкурса на евродепутата Асим Адемов - десетокласника Иван Пашалиев и единадесетокласничката Мария Балтаджиева, които представиха себе си и училището си отлично в конкурса „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“.

Ученичката Мария Балтаджиева, която се класира на първо място, спечели правото да бъде включена в специалната делегация от България, която ще пътува за Брюксел и ще посети един от центровете на управлението на Европейския съюз. Иван Пашалиев пък, класирал се втори, ще има има честта да се включи в групата, която ще бъде специален гост на българското Народно събрание.

"И двамата ученици от ПМГ “Яне Сандански" ще имат възможността да видят отблизо двата законодателни органа, системата на функционирането им и дори да влязат в ролята на депутати“, сподели директорът Елка Божикова.

Двамата възпитаници на ПМГ „Яне Сандански" се представиха на конкурса с мултимедийна презентация, която силно впечатли получи висока оценка от журито.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK